Viața între Yn și Yang, în proporții variabile

Hai s-o lămurim și pe-asta, ca să știm o treabă, că tot zic unii și alții, pe net, că e la modă tare!

Ce este o persoană nonbinară? Păi, hai să vedem, mai întâi, ce nu este…

– nu este un extraterestru, nu vă așteptați la un omuleț verde, care dă semnale sonore în klingoniană și care salută cu flash-uri color, ca un semafor;

– nu e nimic contagios, așadar, ce are ea distinctiv nu se ia, nu se dă (am trecut printr-o pandemie, chill, că nu ne mai omoară nimic);

– mot à mot, nu înseamnă că este lipsită de cele două nări (limba noastră-i o comoară, știm).

O persoană a cărei identitate de gen nu se mai pupă cu sexul biologic validat la naștere se poate declara nonbinară.
O persoană nonbinară nu mai vede ca fiind decisivă, în viața sa, brățărica roz sau albastră de la maternitate, pe care a păstrat-o mumă-sa în cutia aia frumoasă, alături de buricu’ căzut, primii dinți de lapte și smocul de păr retezat la un an.

O persoană care ajunge să se declare ca fiind nonbinară consideră genul o etichetă atribuită de alții când, de fapt, ar fi vorba despre cum te simți tu în interior, nu despre cum s-a decis să fii, din oficiu. Prin urmare, persoana nonbinară se raportează la gen ca la o combinație variabilă, dar omogenă, de energie masculină și feminină, în același trup.

Persoana din afara limitelor binare vede omul ca pe o foaie goală, pe care el însuși trebuie să o completeze după cum îi dictează inima.

De ceva vreme, iată, s-a găsit și termenul descriptiv pentru o astfel de descoperire de sine, care vorbește despre noi poziționări, după lungi introspecții. De pildă, un individ nonbinar se poate simți mai puțin femeie și mai mult bărbat sau mai mult bărbat și mai puțin femeie. O persoană nonbinară este unică, în felul ei, nu exsită un tipar, un stil vestimentar sau un look anume care să-i indice orientarea în fața celorlalți.

Să ne imaginăm o axă orizontală mărginită la un capăt de noțiunea de FEMEIE, iar la celălalt capăt, mărginită de noțiunea de BĂRBAT. Eh, nonbinarii sunt cei care nu se identifică, exclusiv, ca bărbat sau ca femeie așa că, plimbându-se analitic pe această axă a vieții lor, ei se opresc și se odihnesc, într-un final, fix în punctul în care decid că se simt confortabil; fie la mijloc, fie mai aproape de o extremă sau de alta.

În pas cu noile revendicări ale omului, și rețeaua de dating Tinder și-a lărgit filtrele de profil și a introdus mai multe opțiuni, ca să înlesnească împerecherea, după crez, simț și gust. Astfel, utilizatorii pot alege o categorie reprezentativă pentru ei, când vine vorba de a se propune lumii.

Dragilor, indiferent de ceea ce avem sau credem că avem în pantaloni, acolo trebuie să fie mereu lună și bec, iar toate procedurile de prevenție nu trebuie sărite din schemă.

Apropos de genuri, genul nostru e să ajutăm cum putem și să nu fugim niciodată de realitățile lumii în care trăim.

TESTEAZA-TE