Testele pentru infectii genitale se fac in cuplu

In orice relatie apar uneori mici neintelegeri, suparari si intamplari care ne pun la incercare increderea in jumatatea de langa noi. Mai ales daca e vorba despre o poveste aflata inca la inceput. Dar cele mai multe lucruri pot fi depasite usor; cu putina maturitate si empatie si cu testele pentru infectii genitale. Iar impacarea e intotdeauna dulce, nu-i asa?

O infectie intima nu inseamna intotdeauna infidelitate

Una dintre intamplarile neplacute care pot starni indoieli in cuplu este confruntarea cu o infectie intima. Daca un cuplu a avut grija sa se protejeze de fiecare data, primul gand ar putea fi acela ca partenerul (sau partenera) a fost infidel(a). Dar asta nu e neaparat adevarat.

De exemplu, este posibil ca la momentul inceperii unei noi relatii, unul dintre parteneri sa fie deja purtator al unei infectii cu transmitere sexuala, consecinta a sexului neprotejat dintr-o relatie anterioara. Aceste infectii nu prezinta intotdeauna simptome si pot fi contractate si transmise usor, fara macar sa banuim. De aceea, e bine ca ambii parteneri sa se testeze chiar de la inceputul relatiei. Mai ales in conditiile in care, conform statisticilor, 1 din 4 tineri sufera de o infectie cu transmitere sexuala.

Ce anume ne poate afecta sanatatea intima?

Sexul neprotejat nu este singura cauza a infectiilor intime. Exista numerosi factori care pot afecta sanatatea intima.

In primul rand, este important de stiut ca inceperea vietii sexuale poate provoca un dezechilibru al florei vaginale. In aceste conditii, organismul devine vulnerabil in fata infectiilor intime. Totodata, prezervativele pot afecta pH-ul vaginal.

Astfel, atunci cand pH-ul vaginal nu este in limitele normale (3.8-4.5), flora microbiana poate scapa de sub control si se pot dezvolta infectii vaginale precum candidoza sau vaginita bacteriana. Se intampla frecvent; iar studiile Oganizatiei Mondiale a Sanatatii confirma ca pana la 78% dintre femei se vor confrunta problema unei flore vaginale dezechilibrate, cel putin o data in viata, fara nici un simptom care sa le avertizeze.

Igiena intima poate, de asemenea, sa reprezinte un factor declansator. Produsele intime si cele de cosmetica nu sunt intotdeauna prietenoase cu organismul. Dispozitivele intrauterine, tampoanele intravaginale sau diafragma pot perturba si ele flora vaginala, la fel ca si spalaturile vaginale. In acelasi timp, compusii chimici din unele produse cosmetice pot afecta echilibrul florei. Sunt de preferat metodele de contraceptie si igiena mai putin invazive si de calitate mai buna.

Nu trebuie uitat nici faptul ca responsabile de o infectie intima pot fi chiar microorganismele prezente deja in organism. Pe fondul unei imunitati scazute, aceste bacterii se dezvolta mult mai usor si pot declansa apoi infectii genitale precum vaginita bacteriana. De asemenea, Candida poate profita de imunitatea slabita de stres sau de o alimentatie mai putin sanatoasa si poate cauza candidoza.

In plus, o infectie intima, precum candidoza, se poate dezvolta si “ajutata” de antibiotice. Aceste medicamente aparent inofensive, luate inclusiv in cazul unei simple raceli, pot dauna florei saprofite; favorizand instalarea infectiei. Totodata, luate fara un consult medical, anticonceptionalele si oricare alte medicamentele pe baza de hormoni pot afecta sanatatea intima. Acestea pot cauza dezechilibre hormonale si probleme de imunitate; favorizand aparitia unei infectii.

Cum abordam corect problema unei infectii intime?

Asa cum am aflat, infectiile genitale sunt de multe ori asimptomatice; iar o persoana – barbat sau femeie – poate fi purtatoare pentru perioade indelungate fara a sti si fara a se simti stanjenita in nici un fel. Astfel, unele persoane afla ca au contractat o infectie intima abia atunci cand partenerul sau partenera descopera simtome specifice unei afectiuni intime.

Prin urmare, este important ca ambii parteneri sa se testeze. Mai mult decat atat, dupa administrarea tratamentului recomandat de medic, este recomandat sa repete testarea pentru a sti sigur ca tratamentul si-a facut efectul, iar infectia a disparut complet.

Testele pentru infectii genitale – Testele Veneris sunt unisex si pot fi utilizate atat de ea, cat si de el, in intimitatea caminului. Diagnosticul este la fel de sigur ca cel al testelor de laborator (precizie de 98-99%); si pot fi comandate online, rapid si confidential, de pe site-ul Veneris: https://veneris.ro/shop.

Astfel, fie ca vorbim despre o relatie aflata la inceput sau despre un cuplu casatorit, testele Veneris ajuta partenerii sa aiba o relatie sanatoasa si armonioasa.

TESTEAZA-TE