Sifilis

Ce este sifilisul?

Treponema pallidum, subspecia pallidum sau sifilis este o bacterie care se transmite prin contact sexual neprotejat, vaginal, oral sau anal. Desi este catalogat ca boala cu transmitere sexuala, sifilisul se poate transmite si de la mama la fat sau prin transfuzii de sange.

Cum este transmisa aceasta infectie?

Factorii de risc pentru aceasta boala sunt multipli:
– contact sexual, vaginal, oral sau anal, neprotejat de prezervativ;
– parteneri sexuali multipli;
– transfuzii cu sange infectat;

Cine este afectat de sifilis?

Oricine poate suferi de aceasta boala, indiferent de varsta si sex.

Care sunt simptomele si stadiile sifilisului?

Boala are patru stadii: primar, secundar, latent: precoce si tardiv si tertiar, iar primele simptome se manifesta ca rani nedureroase, prezente deseori in zona genitala. Afla aici mai multe detaliile despre toate stadiile sifilisului.

Simptomele si stadiile sifilisului:

Boala are patru stadii: primar, secundar, latent (precoce si tardiv) si tertiar, iar primele simptome se manifesta ca rani nedureroase, prezente deseori in zona genitala.

Cum afli daca ai sifilis?

Cu ajutorul Testului rapid pentru sifilis, pe care il poti face cu usurinta, in intimitatea casei tale si care iti ofera un diagnostic prompt si precis.

Cum functioneaza testul pentru sifilis?

Testul identifica prezenta infectiei prin analizarea unei picaturi de sange pe care o poti recolta singur, din deget, cu ajutorul kitului din cutie. Sensibilitatea testului este de 98.2%.

Care este tratamentul?

Sifilisul este o boala care poate provoca complicatii grave, daca nu este tratata la timp. Tratamentul cu antibiotice functioneaza in majoritatea stadiilor, desi nu este eficient în cazul complicatiilor aparute. Detaliile si forma tratamentului pentru sifilis trebuie stabilite de medicul specialist.

Desi teste periodice pot confirma succesul tratamentului, aceasta boala nu trece ușor. In plus, partenerii sexuali ai persoanelor infectate trebuie testati si tratati la randul lor, daca reiese ca si ei au fost infectati.