Mituri despre BTS: Sexul cu un singur partener este lipsit de riscuri

Sexul este, fara indoiala, o parte importanta a oricarei relatii, un moment intim care apropie cei doi parteneri, fizic, mental si emotional; dar informati-va despre BTS, chiar daca sunteti intr-o relatie stabila.

Sexul cu persoana iubita este o experienta mai placuta decat simplele intalniri ocazionale, sunt de parere unii specialisti.

Momentele de tandrete sunt preferate intalnirilor fugitive; transformand clipele in doi in experiente superioare din punct de vedere emotional, menite sa-i apropie pe parteneri si sa le cladeasca o legatura aproape indestructibila.

Parerea specialistilor

Specialistii argumenteaza ca, intr-o relatie stabila, calitatea actului sexual este imbunatatita de actiunea factorului emotional.

In opinia acestora, sexul cu persoana iubita este mai bun pentru ca…

  • Partenerul cunoaste dorintele si nevoile celuilalt

Vesnica disputa sex versus dragoste pare sa capete alte nuante atunci cand vorbim despre performantele celui de langa tine; si modul in care acestea influenteaza actul sexual. O persoana care isi cunoaste mai bine perechea va reusi sa raspunda cu succes nevoilor si dorintelor acesteia in pat. Situatiile stanjenitoare sunt mai putin frecvente atunci cand cei doi se cunosc atat la nivel fizic, cat si la nivel emotional.

  • Partenerii sunt mai putin inhibati si mai inclinati sa… experimenteze

Obisnuinta intr-o relatie confera cuplului acel dram de curaj necesar pentru a experimenta in dormitor. Partenerii intr-o relatie stabila au trecut de momentele stanjenitoare de inceput si pot incerca si propune lucruri noi, fara teama de a fi respinsi sau judecati gresit.

  • Cresc sansele unui orgasm

Mai multe studii sustin ca cele mai multe femei nu pot ajunge la orgasm cand fac sex pentru prima data cu o persoana. Acest lucru se intampla pentru ca un partener ocazional nu cunoaste preferintele acesteia. Se pare ca intr-o relatie de lunga durata, un partener stabil va fi mai atent si mai receptiv; la cerintele si dorintele ei, crescand calitatea actului sexual.

Intotdeauna exista riscuri, chiar si intr-o relatie stabila

In ciuda viziunii ideale asupra sexului cu un singur partener, el nu este in totalitate lipsit de riscuri.

Desi, intr-adevar, sansele contractarii unor afectiuni cu transmitere sexuala (BTS) scad considerabil intr-o relatie monogama, acest lucru nu este garantat.

Oricine are relatii sexuale se poate infecta cu o boala cu transmitere sexuala BTS. Ambii parteneri au o istorie in spate, ceea ce inseamna ca este posibil ca la un moment dat sa fi contractat o astfel de afectiune.

De asemenea, este bine de mentionat si de retinut ca unele dintre bolile cu transmitere sexuala (BTS) nu prezinta simptome clare. Unul dintre parteneri poate fi purtator fara sa fie constient de acest lucru.

La barbati, aceste afectiuni sunt greu de intuit, mai ales atunci cand nu prezinta niciun simptom.

Astfel, afectiunea poate fi transmisa de la unul la celalalt, cu consecinte negative pentru sanatatea fiecaruia.

Singura metoda prin care intr-adevar cei doi pot fi siguri ca nu sunt purtatorii unor afectiuni precum chlamydia (una dintre cele mai raspandite BTS-uri); gonoree, candida, gardnerella etc. este sa apeleze la testele de depistare ale acestor afectiuni si sa programeze o vizita la medic.

Nu uita!

  • Renuntarea la orice forma de protectie poate parea o idee buna in prezent; dar exista posibilitatea sa regreti aceasta decizie ulterior
  • Sexul fara niciun fel de protectie trebuie facut doar atunci cand ambii parteneri s-au testat pentru bolile cu transmitere sexuala si au aflat ca sunt sanatosi
  • Chiar daca sunteti intr-o relatie stabila, mergeti la un consult
TESTEAZA-TE