De ce nu ne informam despre SEX?

Traim intr-un secol al vitezei si al tehnologiei, in care sanatatea noastra este pusa foarte adesea in pericol, in speciat intrucat inca este un tabu sa se vorbeasca despre sex. In randul tinerilor, printre cele mai frecvent intalnite probleme sunt infectiile cu transmitere sexuala.

Multi dintre noi desconsideram posibilitatea de a avea o infectie cu transmitere sexuala; insa ar trebui sa stiti ca peste 30% dintre tinerii romani intre 15 si 24 de ani s-au supus inca de la primul contact sexual la un risc crescut de infectare pentru ca nu au folosit prezervativul.

Folosirea prezervativului

Peste 50% dintre tineri au motivat ca nu folosesc prezervativul cand fac sex, deoarece au incredere in partener. Nimic mai gresit! Pentru ca o infectie sexuala poate fi dezvoltata si de organism; spre exemplu Candidoza, Vaginita bacteriana sau Infectiile urinare. De asemenea, prin folosirea la comun a unor obiecte, cum ar fi toaleta sau prosoapele; ne supunem riscului unor boli ce pot fi transmise sexual. Majoritatea acestor afectiuni nu prezinta simptome, iar peste 90% dintre tinerii romani intre 15-24 de ani nu s-au testat niciodata pentru depistarea unei boli cu transmitere sexuala.

Statisticile prezentate in studiile de specialitate despre sex sunt ingrijoratoare; 1 din 4 tineri sunt infectati in fiecare an cu o boala cu transmitere sexuala.

Boli cu transmitere sexuala

Lipsa metodelor simple de testare, jena, lipsa timpului sau disconfortul ce poate surveni la un control medical; motivele invocate cel mai frecvent de tineri – au condus la o crestere a infectiilor cu transmitere sexuala. Trebuie sa aveti insa grija de sanatatea voastra prin teste periodice; chiar daca infectia nu se manifesta, deoarece putem fi purtatori fara a sti; iar boala poate fi transmisa partenerului. La fel de grav este faptul ca o boala netratata la timp poate duce la complicatii grave; greu de tratat si cu repercusiuni ireversibile.

Printre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala se numara Chlamydia, Gonoreea, Tricomoniaza, Candidoza, Sifilisul. Nu uitati, de asemenea, de boli foarte grave precum Hepatita B si HIV, care se transmit tot prin contact sexual neprotejat.

Informati-va!

Informati-va si constientizati riscurile majore la care va supuneti inainte de a va pune in pericol!

Si pentru ca principala modalitate prin care tinerii se informeaza este internetul, veneris.ro va este partenerul pe care va puteti baza in acest proces de informare. Detalii despre bolile cu transmitere sexuala si informatiile de care aveti nevoie cu privire la educatia sexuala va stau la dispozitie non-stop pe acest site, care va ofera de asemenea un blog si un chat online pentru orice intrebari si pentru orice probleme pe care le aveti si despre care vreti sa aflati detalii si recomandari.

Mai mult decat atat, veneris.ro va prezinta unica gama de teste rapide din Romania pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala. Testele pot fi cumparate din peste 1500 de farmacii din intreaga tara sau comandate online si facute in intimitatea casei tale, fara a fi nevoie de o vizita la medic. Testele Veneris au fost supuse unor proceduri riguroase de testare si asigurare a calitatii, avand o rata de detectie de peste 98,4%, iar pana la aflarea rezultatului dureaza doar 15 minute. Pot fi folosite atat de femei cat si de barbati si au preturi accesibile pentru fiecare, ajutand la depistarea infectiilor cu transmitere sexuala inca din stadii incipiente.

Totul despre sex

Sanatatea sexuala este vitala pentru fiecare dintre noi dar si pentru o viata de cuplu linistita si fericita. Asigura-te ca sunteti amandoi sanatosi!

Informatii complete despre testele Veneris, dar si articole cu sfaturi utile fiecaruia dintre noi, gasiti accesand situl veneris.ro si pe https://www.facebook.com/TesteleVeneris.

TESTEAZA-TE