De ce avem nevoie de educatie sexuala

In România, discutiile despre educatie sexuala si infectiile intime sunt inca subiecte tabu. Nu se discuta acasa, nu se discuta nici la scoala, iar tinerii nu au intotdeauna acces la informații avizate. Totusi, o veste buna este ca, in ultimul timp, interesul pentru sanatatea sexuala a crescut. Inclusiv din partea mass-media.

Despre educatie sexuala a vorbit si domnul Dr. Romeo Dumitrescu, invitat fiind la Kanal D, intr-o emisiune cu rol educativ.

In calitate de specialist, dr. Dumitrescu a atras atentia asupra efectelor pe care o educatie sexuala precara le poate avea. Astfel, foarte important de retinut este ca, atat barbatii, cat si femeile se pot confrunta cu o infectie intima, dar pot fi asimptomatici.

In Romania, de exemplu, 1 din 4 tineri din Romania se confrunta cu o infectie cu transmitere sexuala. Pentru ca unele afectiuni sunt boli “tacute”, care nu prezinta intotdeauna simptome suparatoare, iar cei mai multi dintre cei care au o infectie, nu stiu acest lucru.

In consecinta, problemele nu intarzie sa apara, pentru ca infectiile nedepistate la timp pot avea efecte grave, mai ales la femei, cum ar fi infertilitatea sau complicatii ale sarcinii, precum copii nascuti prematur sau cu greutate mica la nastere.

Cand vine vorba despre sanatatea sexuala, rusinea nu ar trebui confundata cu discretia. Educatia sexuala este un lucru necesar si ar trebui, totodata, sa fie si un lucru firesc.

TESTEAZA-TE