Daca nu am simptome, nu pot avea chlamydia?

Chlamydia – Nu am simptome, nu am infectia?

FALS! Majoritatea persoanelor care au o infectie cu transmitere sexuala nu prezinta niciun fel de simtome. Clamidioza (Chlamydia) este cea mai raspandita infectie cu transmitere sexuala, iar 75% dintre femeile si 50% dintre barbatii care au aceasta infectie, nu prezinta niciun fel de simptome.

Urmari grave

Problemele apar atunci cand aceasta nu e descoperita si tratata la timp, pentru ca are urmari grave precum infertilitatea, cancerul de col uterin, sarcini extrauterine sau nasteri premature.

Fara simptome

Cum Chlamydia nu are de cele mai multe ori simptome, poate fi transmisa prin contact sexual de orice fel tuturor partenerilor, fara ca cineva sa stie ca are infectia. De aceea, mai este numita si “boala tacuta”.

In concluzie…

Pe scurt, nu poti sa te uiti la o persoana si sa iti dai seama daca are sau nu Chlamydia, de aceea este indicat sa folosesti prezervativul in timpul actului sexual si sa te testezi regulat, indiferent daca ai un partener stabil sau nu. Iar testarea a devenit un lucru extrem de simplu si de rapid cu ajutorul Testului rapid Veneris de Clamidioza. Este un self-test doar pentru femei, care se poate cumpara online sau din farmacii. In doar 15 minute ai rezultatul testului pe care il poti face singura, in intimitatea casei tale.

TESTEAZA-TE