Ceva statistici infricosatoare in randul tinerilor BTS

Infectiile cu transmitere sexuala (BTS) afecteaza din ce in ce mai mult omenirea, unele avand repercursiuni ireversibile asupra organismului.
Poate pentru unii dintre noi pare de necrezut, dar stiati ca peste 30% dintre tinerii romani intre 15 si 24 de ani, nu au folosit prezervativul la primul contact sexual? Ceea ce inseamna un risc crescut de infectare cu boli transmisibile sexual.

Peste 50% dintre tineri au motivat ca nu folosesc prezervativul deoarece au incredere in partener. GRESIT! O boala cu transmitere sexuala poate fi dezvoltata si de organism, gen Candidoza (Candida Albicans) sau Infectiile urinare. Sau pot fi luate prin utilizarea la comun a unor obiecte (toaleta) gen Trichomonas si poate fi transmisa partenerului

Desi majoritatea bolilor cu transmitere sunt asiptomatice, femeile fiind mai deranjate de manifestarile acestora, peste 90% dintre tinerii romani intre 15-24 de ani, nu s-au testat niciodata pentru depistarea unei boli cu transmitere sexuala (BTS).

Conform Institutului de Cercetare “Alan Guttmachet”, 1 din 4 tineri sunt infectati in fiecare an cu o boala cu transmitere sexuala.

Lipsa metodelor simple de testare, jena, timpul sau disconfortul creat in jurul unei vizite la medic, au condus la o dezvoltare a infectiilor cu transmitere sexuala. Testele trebuie facute periodic, chiar daca nu sunt manifestatii ale unei infectii; deoarece putem fi purtatori fara a sti si putem transmite boala mai departe. O boala netratata la timp poate duce la complicatii grave, greu de tratat si cu repercuriuni ireversibile.

Cea mai simpla metoda de testare, care iti ofera intimitatea necesara iar rezultatul il afli in cateva minute este Veneris. Unica gama din Romania de teste pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala, precum Candidoza, Chlamydia, Sifilis, Vaginita bacteriana, Infectii urinare sau Trichomoniaza.

* Sursa datelor:

Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii (www.y4y.ro/).

Institutul National de Sanatate Publica din Romania.

Institutului de Cercetare “Alan Guttmachet”

TESTEAZA-TE