Cele mai frecvente cauze ale afectiunilor intime

Starea noastra de bine si frumusetea sunt interdependente, iar de cele mai multe ori sunt strans legate de sanatatea intima. Cand echilibrul interior ne este perturbat, resursele noastre de energie scad considerabil si ne pierdem pofta de viata. O zi banala devine o zi ce pare ca nu se mai termina. Disconfortul ne va scoate din ritm si in loc de zambete pe chipul nostru se va citi ingrijorarea. Pentru a indeparta motivele de disconfort, este important sa cunoastem cauze ale afectiunilor intime.
Informatii despre cauze ale afectiunilor intime
Oricarei femei i se poate intampla sa se confrunte cu o afectiune intima; cel putin o data in viata. De exemplu, pana la 78% dintre femei ar putea avea o flora vaginala dezechilibrata; desi nu prezinta simptomele clasice. Iar asta ne predispune la infectii genitale ce pot fi destul de suparatoare. Din pacate, exista o diversitate de factori care pot duce la astfel de afectiuni. De aceea, primul lucru pe care-l putem face este sa ne informam, pentru a putea sa le prevenim. Iata care sunt cele mai frecvente cauze ale afectiunilor intime.
O viata sexuala inceputa timpuriu sau obiceiul de a avea mai multi parteneri sexuali pot favoriza inmultirea bacteriilor daunatoare; si ne pot perturba flora vaginala. Riscul de imbolnavire apare mai ales atunci cand schimbam partenerul; motiv pentru care e important sa nu uitam sa ne protejam, oricat de entuziasmate am fi de inceputul unei noi povesti romantice.
Iar daca vorbim despre vagin, vorbim atat despre protectie, cat si despre igiena intima. Trebuie amintit ca utilizarea dispozitivelor intrauterine, a tampoanelor intravaginale sau a diafragmei nu ne fac bine; si e de preferat sa ne ferim de ele si sa alegem metodele mai putin invazive. De asemenea, nici spalaturile vaginale nu sunt recomandate. Cele mai multe produse cosmetice disponibile in magazine contin compusi chimici neprietenosi; care pot afecta destul de usor echilibrul florei.
Simptome si cauze ale afectiunilor intime
Totodata, anumite microorganisme care pot declansa o infectie intima se gasesc deja in organism. Cand imunitatea noastra e la pamant, bacteriile respective scapa de sub control si se inmultesc mai usor. Devenim astfel vulnerabile in fata unor infectii genitale pe care de multe ori nu avem nici cel mai mic motiv sa le banuim.
Desi cele mai multe dintre afectiunile intime se pot trata in general usor, multe persoane ajung sa se confrunte cu diverse complicatii. Fie pentru ca au neglijat simptomele, fie pentru ca au inceput tarziu tratamentul sau nu au urmat tratamentul potrivit. De aceea, depistarea infectiilor intime cat mai devreme joaca un rol extrem de important in vindecare.
Mai mult decat atat, un tratament nepotrivit ne poate face mai mult rau decat bine. Cand suntem, de exemplu, racite, avem o gripa sau orice alta problema de sanatate de care incercam sa scapam rapid cu antibiotice, riscam sa stricam echilibrul florei saprofite. Antibioticele luate gresit pot avea astfel de efecte secundare nedorite, iar in loc sa ne insanatosim, nu facem decat sa favorizam dezvoltarea unor infectii intime.
Nu trebuie uitat nici faptul ca unele anticonceptionale si medicamente pe baza de hormoni pot slabi organismul, afectand echilibrul hormonal. Apar astfel conditii prielnice pentru infectii, iar riscul de a le contracta este mai ridicat indeosebi dupa menstruatie, atunci cand suntem deja putin slabite.
Stilul de viata si cauze ale afectiunilor intime
Stilul de viata are, de asemenea, un cuvant greu de zis in privinta riscului de a contracta o infectie intima. Astfel, daca suntem mereu stresate, sarim peste micul dejun si nu acordam importanta cuvenita unei alimentatii diversificate, mai devreme sau mai tarziu vom constata ca sistemul nostru imunitar incepe sa se clatine.
Consumul excesiv de dulciuri si produse de patiserie nu este deloc benefic. Un iaurt insotit de un “pranz de panificatie” nu constituie o masa sanatoasa, suficient de hranitoare. O alimentatie echilibrata, care sa contina fructe si legume, este esentiala pentru un organism puternic, capabil sa tina in frau o ciuperca precum Candida. Aceasta este responsabila de cea mai raspandita infectie intima, candidoza. De aceea, trebuie sa fim atente la obiceiurile noastre alimentare si sa incercam, pe cat posibil, sa hranim organismul, nu doar sa pacalim senzatia de foame.
Putem intampina astfel de probleme
Prin urmare, fie ca este vorba despre o infectie cu Trichomonas, o afectiune precum vaginita bacteriana, candidoza sau o infectie urinara, putem diminua riscul de a intampina astfel de probleme intime. Trebuie doar sa fim atente cu noi dar si cu partenerii nostri. Si ei pot contracta aceste infectii si le pot transmite mai departe.
Cele mai bune masuri de preventie sunt o viata sexuala responsabila, grija fata de igiena intima si un mod de viata cat mai sanatos. Cauta mereu armonia, incearca sa te inconjori de persoane optimiste, fereste-te de ganduri negative si straduieste-te sa consumi doar alimente si produse care iti fac bine. Iar daca totusi se intampla sa descoperi simptome specifice afectiunilor intime, aminteste-ti cat de important este sa depistezi din timp o infectie intima.
Pentru asta, poti folosi cu incredere Testele Veneris. Au o precizie similara testelor de laborator, le poti face in intimitatea caminului tau si au un pret accesibil, fiind disponibile in peste 1000 de farmacii din intreagata tara. Sanatatea intima depinde doar de tine. Ai grija sa fii bine, testeaza-te.