BTS – Ai facut sex cu 10 ani din trecutul sau

Pentru cei care se protejeaza cu ideea ca un singur partener sexual inseamna zero griji in privinta BTS (bolilor cu transmitere sexuala) avem o veste proasta. Atunci cand faci sex cu partenerul tau defapt faci sex cu intregul sau trecut sexual. Mai exact cu toti cei cu care el a avut contacte sexuale in ultimii 10 ani; si toti cu care au avut ei mai departe contacte sexuale in alti 10 ani. Deci situatia nu este chiar asa de simpla; iar riscurile de a contracta o BTS  sunt mai mari decat ne inchipuim.

Educatia sexuala si riscul de BTS

Educatia sexuala in Romania (si tot ce tine de BTS) ramane un subiect tabu; indiferent de cat de optimist am privi acest aspect. Tot mai multi tineri incearca insa sa remedieze acest aspect nefericit; si sa umple golurile lasate de lipsa unei educatii sexuale timpurii cu informatiile pe care le gasesc cu usurinta in mediul online.

Exista multe cazuri in care partenerul este un simplu purtator; fara simptome, fara probleme, ce poate doar da mai departe infectia. Virusii pot infecta o persoana si pot ramane fara manifestari sau simptome; pana cand sistemul imunitar al purtatorului este indeajuns de scazut sau slabit. Abia atunci iti poti da seama ca ai o infectie cu transmitere sexuala si de mult ori este prea tarziu.

Exista in constiinta comuna perspectiva gresita conform careia iti poti da seama ca partenerul tau nu sufera de nicio boala sexuala prin simplul fapt ca are o igiena intima ireprosabila si pentru ca ii cunosti trecutul sexual.

Teste rapide pentru BTS

Concluzia este ca de fiecare data cand ai un partener nou in viata ta sexuala este bine sa porniti la drum informati. Testati-va amandoi pentru orice BTS de la inceput si repetati ori de cate ori este nevoie. Nu are nicio legatura cu lipsa increderii fata de partener, este pur si simplu cea mai sigura metoda sa puteti duce impreuna o viata sanatoasa.

TESTEAZA-TE