6 mituri despre BTS

Mai jos veti gasi o lista cu 6 mituri foarte des intalnite despre BTS:

1. Daca te speli e ok.

O buna idee sa nu uiti de igiena personala, dar BTS pot fi contractate indiferent de cat de riguros esti. Bacteriile si virusii se pot transmite si prin sange.

2. Trec de la sine

Desi anumite boli precum chlamydia sau gonoreea sunt tratabile, ele nu dispar de la sine. Iar daca nu le tratezi ele pot avea repercursiuni serioase atat pentru femei cat si pentru barbati.

3. Mie nu mi se poate intampla

Oricine poate face o boala cu transmitere sexuala. Fie ca e CEO, artist, profesor, fie ca are bani sau e sarac. Daca nu vrei sa te expui deloc acestui risc, singura solutie este sa nu faci sex deloc. Iar daca abstinența nu este pentru tine, ce poti sa faci este sa te protejezi. Foloseste prezervativul si afla cat mai mult despre persoana cu care vrei sa faci sex.

4. Poti evita BTS prin sex oral sau anal

FALS. Bacteriile si virusii raspunzatori pentru BTS pot intra in organismul tau prin mici taieturi sau zgarieturi din anus sau cavitatea bucala. Unele boli cu transmitere sexuala, precum herpesul genital sau HPV se pot raspandi si doar prin contactul pielii cu o zona afectata.

5. Daca am facut odata nu mai fac a doua oara

Daca ai urmat un tratament pentru o BTS si te-ai vindecat nu inseamna ca daca vei mai intalni o persoana cu aceeasi BTS esti imun. Ai grija si nu uita sa te protejezi.

6. Iau anticonceptionale deci sunt in siguranta

Foarte gresit. Anticonceptionalele sunt menite doar pentru preventia sarcinii si nicidecum nu ofera protectie impotriva BTS. Singurul care ofera un grad de protectie semnificativ este prezervativul.

Exista o multime de mituri despre BTS, recomandari si sfaturi utile cu privire la necesitate de a avea o grija sporita in timpul, si mai ales inaintea, actelor sexuale. Ar trebui sa tinem cont de aceste recomandari!

TESTEAZA-TE